
Mezun (YGS ve LYS)
Sınava hazırlanan bir öğrenci hazırlık sürecinin öncesinde hedefini belirlemeli ve buna uygun çalışma programı hazırlamalı, her konuya gerektiği kadar zaman ayırıp test pratiğine vakit bırakmalıdır.
YGS alan dışı dersler de içerdiği için öğrencileri ve vakit sorunu yaşatmakta bu yüzden öğrenciler alan dışından ne kadar net yaparlarsa o kadar iyidir düşüncesiyle eğer çalışmak için yeterli vakitleri yoksa bir konuyu tüm detaylarıyla öğrenmek yerine her konu hakkında genel bilgiye sahip olmayı tercih edebilirler.
YGS'de hem süre yetiştirme problemi yaşamamak hem de test pratiğini arttırmak için deneme çözmek çok önemli, öğrenciler yaptıkları programda bunu göz önünde bulundurarak düzenli bir şekilde deneme çözmeliler. hedefledikleri nete ulaşamadıkları taktirde bölüm denemeleri de faydalı olacaktır.
YGS'den sonra öğrenciler genellikle sınav bitmiş gibi davranır ancak asıl önemli sınavın LYS olduğu unutulmamalı. YGS sonucunun iyi ya da kötü olması her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. LYS sonucu daha fazla oranda etkilediği için sonucu büyük ölçüde değiştiriyor.
Sınavdan sonra bir süre mola vermek kafanızı boşaltmanızı sağlar. Bu süreçte YGS kitaplarınızı ve notlarınızı toplayıp ortalıktan kaldırın. Molayı çok uzun tutmak ders çalışmaya dönmenizi zorlaştırır bu yüzden bir ya da iki günlük mola yeterli olacaktır.